Bakan Yılmaz: Samsun'da 4 milyar TL proje stoku var

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ?Samsun'un kalkınması hem bölgemiz hem bütün ülkemiz için son derece önemlidir. 2023 hedeflerine, her yöremizin potansiyelini maksimum düzeyde devreye sokarak yürüyeceğiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen ?AGORADA 2012? toplantısına kaktılan Bakan Yılmaz, valilik ziyareti öncesi yol üzerindeki Samsun Kent Müzesi'ni gezdi. Müzede incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Bakan Yılmaz, daha sonra Samsun Valiliği'ne geldi.

Hükümet ve bakanlık olarak Samsun'u önemsediklerini belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, OKA vasıtasıyla şehre sağladıkları destekleri anlattı. Kalkınma ajanslarının etkili çalışmalar yaptığını belirten Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu: ?Samsun'da yapılacak ki bunların bileşkesiyle ülkemizde arzu ettiğimiz yerlere ulaşılsın. Samsun'a merkezi idareler olarak çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Birçok alanda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Samsun'da eksik olmuş alanlarda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bir takım çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz. Sadece müstakil olarak Samsun adıyla geçen projeleri topladığımızda 4 milyar TL üzerinde proje stokumuz var. Buna muhtelif illeri de katarsak iki katına çıkar. Merkezi idari dışında da yerel yönetimler de çok güzel işler yapmış Samsun'da. Raylı sistemden sahil düzenlemelerine kadar çok sayıda yerel yönetimin düzenlediği projeler var. Merkezi idarenin yatırımları ile yerel yönetimlerin yatırımları çok güzel tamamlayıcı ilişki kurmuş durumda. Samsun bizim için önemli bir şehir, Samsun'un potansiyelini görmeye ve değerlendirmeye gayret ediyoruz.?

Samsun'un, Türkiye'nin 16'ncı büyük şehri ve Karedeniz Bölgesi'nin büyükşehir statüsündeki tek ili olduğunu hatırlatan Aksoy, ?Samsun son yıllarda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yükselişe geçti. Lojistik, sağlık ve spor anlamında birbirinden başarılı projelerin yapıldığı Samsun emin adımlarla büyümeye devam ediyor.? dedi. Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Bakan Yılmaz'a çini pano hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber